Sunny walks

Sunday, July 18, 2010

Nog 2 dagen...


Vandaag is een dagje dat we nog wat laatste dingen kunnen regelen. Boodschappen worden gedaan en we verkennen de stad alvast een beetje om te kijken waar we vanavond het beste heen kunnen. We stuiten op een uitgestorven Wedren. Raar gezicht zo zonder duizenden wandelaars. En uiteraard moet er nog even vakkundig geshopped worden. Laat dat maar aan Nollie en mij over. Bepakt en bezakt zijn we als we aan het eind van de middag weer in "ons" appartement arriveren.

Niet veel later meldt vriendinnetje Di zich. Noem een wereldstad en ze is er geweest, maar Nijmegen....... nee, die stond nog niet op d'r lijstje. En wat is er dan leuker om haar juist in deze week met deze stad kennis te laten maken. Maar eerst moet het verjaardagskadootje aangesneden worden: de onovertroffen cheesecake van Holtkamp. Alleen appeltaart van mama Sunny is lekkerder!

Nu ook Di er is komen we wel één fiets te kort. Maar niet getreurd. Ons appartement ligt pal naast station Nijmegen Heyendaal. Niet lang na Di's aankomst stappen we in een overvolle trein. Op zoek naar een gelegenheid om wat te eten stuiten we op allerlei Nijmeegse must-see's. De Waalbrug en de Waal maken diepe indruk. Na een aantal restaurants waar we wegens mega-drukte niet terecht konden, worden we hartelijk ontvangen bij Grieks restaurant Corfu. Binnen, maar door de open serredeuren toch met een buitengevoel. Het zicht op de Waal en genoeg drank en eten binnen handbereik.

Na het eten sluiten ook Irma en San zich bij ons aan. Ons einddoel: het Bascafé. De drank vloeit rijkelijk en uit volle borst zingen we mee met de band die midden op straat z'n kunsten staat te vertonen. We genieten van de drukte, de gezelligheid en elkaars gezelschap. Net voor twaalven maakt Bart de feestvreugde compleet. En om klokslag twaalf uur kan ik ook niet bedenken waar ik op mijn verjaardag liever had willen zijn dan hier! Wat een TOPavond!


Klik hier om de foto's te bekijken

0 Comments:

Post a Comment

<< Home