Sunny walks

Friday, June 15, 2007

Nijenburgh wandeltocht, 20 km

Tocht: Nijenburgh wandeltocht
Plaats: Heiloo
Datum: 10 juni 2007
Afstand: 20 km


Na het succes van vorig jaar (zie archieven mei 2006), moest en zou ook dit jaar de Nijenburgh wandeltocht op het programma. Bart wilde wel meelopen, maar hond Onna kon niet alleen thuisblijven. En omdat één en één nog altijd twee is, was het plan snel getrokken. Wandelschoenen aan, hond achterin de auto en gaan!

Maar internet leerde ons dat honden alleen toegestaan waren op de route van 20 km. Twintig kilometer. Moeten we daar wandelschoenen voor aan? Nou vooruit dan maar... Moeten we daar rugzakken voor mee? Neuh... Moeten we daar helemaal voor naar Heiloo rijden? Ja! Dus we gaan betalen om de hond uit te laten? Zeker! Want in zo'n prachtige omgeving kon het niet anders dan dat de organisatie er weer een prachtige tocht van zou maken. Op naar Heiloo dus!

Om weer eens ouderwets te ervaren wat er ook alweer zo leuk is aan wandelen. Met alleen maar bikkeltochten op het programma wil je dat namelijk nog wel eens vergeten. Maar met een om je heen huppelende hond, met een heerlijk zonnetje, met het vooruitzicht op lange-terras rusten, met vast en zeker geen pijnlijke voeten en zonder rugzak of andere ballast weet je dat je de komende uren alleen maar hoeft te genieten.

En genoten hebben we! Van de fantastische omgeving. Van heerlijk geurende kamperfoelie. Van ongekend lekker appelgebak bij de rust op de golfclub (al had dat nog wel wat voeten in de aarde...) Van het gezelschap van Hans, Nelly en Nanta die we onderweg tegenkwamen. Van boerengolf spelende families. Van de witgebefte, grijsgestreepte zwartnek-gans. Van de adembenemende glas in loodramen van de kapel op het terrein van de Stichting Willibrordus. Van puzzeltochten door het bos. Van het landhuis, maar vooral ook van de portierswoning op het landgoed Nijenburgh. Van een biertje op het terras in de zon. Van prachtige wolkenpartijen. Van het puur Hollandse uitzicht op weilanden en molens. Van een prachtig uitgestippelde route. Van net op tijd weer bij het eindpunt aankomen. Van finishbier en bitterballen!

Volgend jaar mei of juni melden we ons dan ook zeker weer in Heiloo!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home