Sunny walks

Wednesday, July 25, 2012

Vierdaagse Nijmegen, 4 x 40 km

Eindelijk gaat het beginnen, eindelijk mogen we weer! De Vierdaagse begint! Een week lang feest en ondertussen ook nog een beetje (zoals Natalia het noemde) de beentjes laten wapperen. Het is onbeschrijflijk wat je in deze 4 dagen in juli meemaakt. Vroeg opstaan, duf ontbijten, voeten intapen, wandelen totdat je erbij neervalt, zuchten, steunen, puffen, bier drinken, liedjes zingen, veters verkopen, dom deur doen, nieuwe mensen leren kennen, maar vooral heel veel genieten.

Genieten van een week lang met elkaar in een huis zitten. Van een week lang samen wandelen, eten en slapen. Van puddingbroodjes, Betuws Boeren Bitter, Tia Maria, Malibu, tosti's, soep, pannenkoeken, bier en patat met frikandellen. Van dikke zoenen van fans die langs de kant staan. Van verzorgers die toch maar mooi 4 dagen (of 4 uur ;-)) paraat staan om je te steunen waar nodig. Van nieuwe liedjes verzinnen en oude en nieuwe helden vereren.

Juist omdat het zich zo moeilijk laat beschrijven als je het niet zelf mee maakt heb ik dit jaar besloten geen uitgebreid verslag te schrijven. De foto's en filmpjes die we onderweg maakten zeggen uiteindelijk toch meer dan 1000 woorden kunnen zeggen. En de Vierdaagse moet je eigenlijk gewoon zelf meemaken. Want pas dan weet je precies hoe het zit. Wat er gebeurt. Waar het over gaat. Het gaat over saamhorigheid, afzien, elkaar er doorheen slepen en genieten.

Maar dit jaar ging het ook weer over veters verkopen en het KWF steunen. De groen/oranje Vierdaagse Veters waren wederom een doorslaand succes. De geknoopte sleutelhanger versie was niet aan te slepen. Al vanaf februari ben ik aan het punniken geweest, en binnen twee dagen waren ze uitverkocht! Meer dan 1000 stuks wisselden van eigenaar. Dit jaar mag ik namens alle hulpverkopers en kopers dan ook het duizelingwekkende bedrag van € 7000.- overmaken. Een bedrag waar ik meer dan trots op ben, maar wat ik zonder alle hulp nooit voor elkaar had gekregen. Bij dezen dus een dikke dankjewel voor iedereen die heeft meegewerkt aan de veterverkoop!

Net zo'n dikke dankjewel geldt voor de fans, verzorgers en lieve wandelvriendjes en -vriendinnetjes! Zonder jullie was het een stuk minder gezellig geweest!


Foto's:
Klik hier om de foto's te bekijken

Filmpjes:
Intocht Makoni (zondag)
Valburg (dinsdag)
Wijchen centrum (woensdag)
Roze woensdag
Vlak voor de zevenheuvelen (donderdag)
Nogal veel regen (donderdag)
Koffieheld Tamara (vrijdag)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home