Sunny walks

Sunday, March 05, 2006

WSV Wieringen Openingstocht, 25 km

Tocht: WSV Wieringen Openingstocht
Plaats: Hippolytushoef
Datum: 4 maart 2006
Afstand: 25 km
Route: Hippolytushoef, Ooster en Weterklief, over een Wierdijk, De Haukes, Westerland, Amstelmeer, achter de dijk (waar door het goede weer Den Helder en Texel goed zichtbaar waren), Hippolytushoef, Stroe, Hippolytushoef

Start:
Vandaag kunnen we voor Bill terug doen wat hij altijd voor ons doet. Veel te vroeg opstaan en heel lang in de auto cq trein zitten om een stukje te wandelen. Uit ervaring weten we echter dat Wieringen prachtig is. En omdat Bill toch ook altijd heel veel voor ons doet hebben we het er graag voor over! Ook wandelvriendschap moet tenslotte van twee kanten komen...


In startlokaal "De Harmonie" staan ze al op ons te wachten. Marsleider Bill en zijn zoon Martin. Samen met een batterij vrijwilligers die ons voorzien van startkaarten, routebeschrijvingen en koffie. Als we eindelijk het hele spul bij elkaar hebben gaan we rond half tien van start.










Eerst rust:
Al na een uurtje wandelen dient de eerste rust zich aan. Normaal gesproken zou dit veel te vroeg zijn, maar gezien het feit dat ik om 2 uur vannacht nog in een bling-bling outfitje aan 100 bier op de dansvloer stond, is het vooruitzicht van even te zitten en rustig een kopje thee te drinken geen straf. En 25 km is natuurlijk niet voor niets "de gezellige afstand".








Tweede rust:
Bill heeft een prachtige route uitgezet. Hier en daar zijn wat punten die we herkennen van de Kooikertocht van vorig jaar, maar ook regelmatig worden we verrast door nieuwe mooie plekjes. Als we langs het water lopen kunnen we zelfs Den Helder en Texel zien liggen. Uit de wind achter de dijk en met onze snoeten in de zon lopen we richting rustplaats nummer 2, de molen. Een prachtig plekje waar we uitleg krijgen van de molenaar in hoogsteigen persoon. Dat deze meneer echt plezier heeft in wat hij doet blijkt uit zijn bevlogen verhaal. En wij steken er weer wat van op!














Derde rust:
We lopen verder, maar moeten de luwte van de dijk dit keer achter ons laten. Met een koude zeewind van links lopen we dijk over. De dassen worden weer omgeknoopt en hier en daar wordt een muts uit een rugzak opgediept. Eerder plaagden we Petra met haar mobiele slaapzak, maar nu zijn we stiekem wel een beetje jaloers op dat warme jasje. Gelukkig duurt het niet lang voor we Camping "Het Wieringherlant" bereiken. Er moet warme chocomel aan te pas komen om op te warmen en Anneke heeft van de wintersport nog iets lekkers meegenomen wat nu uitermate goed van pas komt!














Net als we lekker aan de chocomel zitten komen er 2 oude bekenden binnengelopen. Twee van de drie Pink Angels schuiven gezellig aan! We blijven nog even zitten...


Na een uurtje lopen en met nog een uurtje voor de boeg laat Bill nog een keer zien dat hij precies weet wat een wandelaar nodig heeft. De hele dag al staat 'ie "zijn" wandelaars onderweg te onthalen met snoepjes, maar zo vlak voor het einde van de tocht is er niets lekkerder dan een marinesuikertje.




Finish:
Pas om tien voor vier melden we ons weer in "De Harmonie". Wieringen is veel te mooi om gedachtenloos doorheen te stampen. Traditiegetrouw eindigen we met finishbiertjes, bitterballen, mooie verhalen en een hoop gezelligheid. Bedankt Bill voor deze gezellige dag en misschien melden we ons hier rond moederdag wel nog een keer in Hippolytushoef voor de Kooikertocht... de tijd zal het leren!


Overige foto's:

Volgens Bart is opeten altijd nog beter dan ophokken!


Wat een rare brievenbussen hebben ze hier...


De Marsleider geniet met volle teugen!

2 Comments:

  • At 6/3/06 08:15, Anonymous Anonymous said…

    Mooi stukje Sun en ja ook ik heb genoten vond het prachtig dat jullie er allemaal waren, totaal 210 wandelaars en de Kooikertocht is dit jaar niet op moederdag maar op zondag 7 mei.
    Groeten en tot de volgende keer.
    Kus Bill

     
  • At 6/3/06 14:01, Anonymous Anonymous said…

    Hoi Sunny,

    Ziet er goed uit deze tocht.
    Beetje spijt dak toch niet gekomen ben.
    Volgende keer beter.
    groetjes Wilma

     

Post a Comment

<< Home